De vereniging OVDiemen


Onderwatersport Vereniging Diemen is opgericht in 1980 en telt op dit moment zo’n 55 leden. OVDiemen is een vereniging voor zowel de jeugd als volwassenen; voor de hele familie. Een deel van de leden is in opleiding, anderen geven les of houden hun conditie bij. Bij ons staan veiligheid, plezier en een actief verenigingsleven centraal.

De minimum leeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar, vanwege het late uur waarop wij het zwembad tot onze beschikking hebben en je hebt echt een auto nodig om met je materiaal bij de duikstek te komen. Voor de kinderen van onze leden hebben we de leeftijd verlaagd naar 14 jaar.

Bij OVDiemen kan je onder leiding van ervaren instructeurs je 1*-duiker brevet  halen. Daarna bestaat de mogelijkheid om je binnen OVDiemen verder te bekwamen tot een 2*-duiker of 3*-duiker. De zwembad trainingen vinden plaats in zwembad “Wethouder FB Duran” in Diemen. Wekelijks huren we op Dinsdagavond gedurende 1 uur het zwembad. Er zijn meerdere plassen in de omgeving geschikt om te duiken, waaronder de Vinkeveense plassen, de Haarlemmermeerse bos en Toolenburgse plas in Hoofddorp, Spiegelplas in Nederhorst ten Berg, Twiske en de Maarsseveense plas. We duiken ook in de Grevelingen en Oosterschelde.

Binnen OVDiemen worden gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals o.a. duikweekenden in Zeeland, bootduiken in Vinkeveen, Snertduik, etc.
Spreekt je dit aan, of heb je interesse dan kun je eens komen kijken in het zwembad of een lidmaatschap bij OVDiemen je wat lijkt.

 

 

  • KVKnummer: 40533005
  • Bankrekening NL50INGB0001610096
  • NOB-nummer 200180